U hebt een nieuw product gekocht, bent er erg enthousiast over en wilt een grote lancering om iedereen aan boord te krijgen. Maar is dat wel de juiste manier?

Het afdwingen van nieuwe technologie gaat zelfden goed en de acceptatie door gebruikers kan laag blijven. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw nieuwe product een succes wordt.

  1. (Her)definieer succes: als u uw doelen te hoog stelt (bijvoorbeeld 2,000 gebruikers in één jaar), zal dit waarschijnlijk leiden tot teleurstelling. Stel realistische doelen, met jaar-op-jaar vergelijkingen. Zorg ervoor het adoptiepercentage niet uw enige waarde is. Hoeveel uren zijn er bespaard door het product te gebruiken? Welke afdeling heeft hierdoor een project efficiënter afgerond?
  2. Begin klein: selecteer om te beginnen een klein team – hun eerste feedback kan kinderziektes oplossen. Mond-tot-mondreclame gaat ook een lange weg naar toenemende interesse en de acceptatie onder uw gebruikers!
  3. Kies productkampioenen: u hoeft niet alleen uw hoek te bevechten. Zoek gelijkgestemde mensen in verschillende afdelingen waarvan de meningen worden gewaardeerd. Ze kunnen binnen hun teams pilots van het product starten, het gebruikersbestand diversifiëren en feedback voor u verzamelen.
  4. Luister naar je critici: het is misschien makkelijk om critici te negeren en niet bereid te zijn wijzigingen aan te brengen, maar hun feedback kan van onschatbare waarde zijn om het product te integreren en de huidige workflows te verbeteren. Zorg ervoor dat u een systeem hebt opgezet waarmee deze feedback kan worden verzameld en constructief kan worden gebruikt.
  5. Interne communicatie is cruciaal: als u stilletjes een link naar het product op uw intranet hebt toegevoegd, is het onwaarschijnlijk dat veel mensen dit zullen zien en/of onderzoeken. Zorg ervoor dat de lancering, zelfs als deze exclusief is voor een beperkt aantal gebruikers, goed wordt geadverteerd binnen uw bedrijf – en ga door met succesverhalen!

Boven alles, wees bereid om te werken met verschillende mensen, doeleinden en meningen – ze doen er allemaal toe!